Căutăm Școala banilor bine-crescuți. Participă la concurs și poți câștiga o carte pentru fiecare elev din școala ta cu vârsta între 6 și 11 ani!

Ne-am bucurat cu toții de poveștile lui Mușu și Nușu, de aventurile veverițelor Chichi Richi Michi și am reușit împreună să transformăm cartea de povești Școala Banilor Bine Crescuți într-una dintre cele mai iubite cărți de povești din România.

Pentru că noi credem că putem transforma poveștile în realitate, ne-am gândit să arătăm lumii că Școala banilor bine-crescuți chiar există și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a o găsi.

Astfel, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie organizăm concursul de desene Școala banilor bine-crescuți și invităm școlile din România să participe.

Tema concursului: Concursul se adresează elevilor cu vârsta între 6 și 11 ani care vor reprezenta școala la care învăța. Fiecare școala va trebui să încarce pe website-ul concursului cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe una din cele trei teme ale concursului:

• Economisesc pentru visul meu

• Prima mea pușculiță

• La ce ne ajută banii?

Premii:

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți Școala banilor bine-crescuți per școală și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.

Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala banilor bine-crescuți” și următoarele premii:

• cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani

• 20 de cărți Școala banilor bine-crescuți pentru biblioteca școlii

• Crearea unui “colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți)

• Expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR de școala câștigătoare

Etapele competiției

1. Pași pentru înscrierea în competiție

• Înscrierea în competiție (5 oct - 26 oct): cadrele didactice intră pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs , citesc Regulamentul

• Completează formularul de mai jos în toate câmpurile (nume și prenume, nume școală, telefon, email, oraș)

• Când ajung la câmpul în care trebuie să copieze linkul de transfer în care se regăsesc cele 12 desene (pe fiecare desen e menționat prenumele elevului care l-a desenat și vârsta acestuia), deschid un website pentru transfer de fișiere mari (de ex. wetransfer.com, www.transfernow.net/en/, fastupload.ro sau oricare altul), încarcă acolo cele 12 desene (nu mai multe) ale elevilor cu vârsta între 6 și 11 ani, copiază linkul de transfer și îi dau paste în câmpul din formular

• După ce se asigură că au completat toate câmpurile și au bifat că sunt de acord cu termenii și condițiile, cu regulamentul concursului și cu politica de confidențialitate și GDPR, dau trimite și vor primi un email de confirmare că înregistrarea în concurs s-a făcut cu succes.

2. Formatul lucrărilor pentru concurs

Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc. Lucrarea originală va fi fotografia și încărcată pe website-ul scoaladebani.ro/concurs, în formularul aferent, cu ajutorul unui program de transmitere fisiere (Wetransfer, Fastupload). Linkul de transfer va fi copiat în campul aferent din formularul de concurs. Lucrările originale vor fi păstrate de participanți pentru că în eventualitatea în care se numără printre câștigători ele vor fi expuse într-un sediu BCR apropiat de școala câștigătoare.

Se recomandă școlilor ca cele 12 desene să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani) pentru a putea fi evaluate corespunzător și a evita situații în care una dintre școli depune desene ale unor copii de 6 ani, iar alta ale unor copii de 11 ani. Pe fiecare desen va trebuie să fie menționat prenumele elevului care l-a desenat și vârsta.

3. Jurizare (27-30 octombrie)

Din toate desenele primite din partea școlilor, juriul selectează 10 școli finaliste, iar colajele cu desenele acestora se vor regăsi într-un album pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine Crescuți unde vor fi votate de către public.

Juriul va fi format din Cristina Andone (scriitor Școala banilor bine-crescuți), Sebastian Oprița (illustrator Școala banilor bine-crescuți), Claudia Oprescu (coordonator proiect Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (Blogger Mămica Urbană). Aceștia vor alege cele mai creative desene care respectă condițiile de participare (să se încadreze într-una dintre teme, să fie format A4, poză salvată ca jpg. sau png.) folosind urmatoarele criterii:

• Compoziția vizuală – 30 puncte

• Armonia cromatică – 35 puncte

• Originalitatea – 35 puncte

4. Votul publicului – 2-6 nov

Juriul va selecta 10 scoli care se vor califica in finala concursului, iar lucrarile acestora vor fi prezentate sub forma unor colaje pe pagina de Facebook Scoala Banilor Bine Crescuti. Scoala care are cele mai multe voturi (like-uri) din partea publicului si cel mai mare punctaj din partea juriului va castiga competitia. Se vor lua în calcul voturile în proporție de 50% și punctajul juriului în proporție de 50%.

* Premiile vor fi oferite în perioada decembrie 2020-februarie 2021.

* O școală se poate înscrie o singură dată în competiție cu un număr maxim de 12 desene

* Cadrele didactice care înscriu școala în competiție vor trebui să confirme că au citit Regulamentul și sunt de acord cu condițiile acestuia și prevederile GDPR, în caz contrar înscrierea nu va fi permisă.

Dacă apar întrebări legate de concurs, vă rugăm să le comunicați către Claudia Oprescu folosind adresa scoaladebani@bcr.ro

Înscrie-te în concurs:

Mulțumim pentru înscriere!

Care sunt prioritățile tale financiare?

Următorul pas este să te gândești la niște priorităţi în funcţie de care să îţi stabilești obiectivele financiare.

Închide

Care sunt prioritățile tale financiare?

Următorul pas este să te gândești la niște priorităţi în funcţie de care să îţi stabilești obiectivele financiare.

Închide