29 noiembrie 2017

FLiP a ajuns în Piatra Neamț

Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, ajunge în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Programul oferă oportunitatea copiilor de a învăța, pe parcursul unor ateliere interactive, ce sunt banii, cum circulă ei prin lume, dar și cum să economisească. Atelierele au loc loc în camionul FLiP, special amenajat ca un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi pornesc, prin jocuri, cu sprijinul unor traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

Până acum, FLiP a parcurs aproape 1000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău și Vaslui. Aproximativ 6000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară.

“Cel mai mult la acest proiect mi-a plăcut faptul că ne-am putut exprima părerea liber. Nimeni nu a râs de noi. Am invățat că cei mai mulți bani se duc pe mâncare și am făcut diverse activități interesante pentru a învăța să economisim banii”, a spus Alexandra, 13 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați.

Camionul FLiP va staționa în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie.

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori