17 noiembrie 2017

FLiP, cel mai distractiv camion, vine cu ateliere gratuite de educație financiară pentru elevii din Vaslui

Primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, Școala de bani pe roți, a ajuns în Vaslui, în zona Sucursalei Județene BCR.

Școala de bani pe roți propune un model de educație interactiv altfel, prin care copii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani au ocazia să învețe, într-un mediu inedit, cum circulă banii prin lume, ce este globalizarea și ce efecte pot avea anumite decizii financiare asupra lor și a celor din jur. Atelierele au loc în camionul FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un spațiu de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi află, prin jocuri, cu sprijinul unor traineri specializați, de ce este important să economisească.

”În fiecare oraș în care a ajuns FLiP, părerea copiilor despre ateliere a fost una unanimă –  o experiență frumoasă și antrenantă. Ne dorim ca și elevii din Vaslui, care vor participa la program, să ne spună același lucru. FLiP abia așteaptă să îi primească pe copii și să le arate că jocul și învățarea merg bine împreună”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonator Școala de bani.

„Mi s-a părut deosebită această inițiativă deoarece ne-au ajutat să prețuim banii și să nu-i mai aruncăm pe lucruri care nu sunt foarte importante. Profesorii de la ateliere s-au purtat foarte frumos cu noi și au fost amuzanți. Adunând totul, mi-a plăcut foarte mult”, spune Maria, 10 ani, elevă la Școala Gimnazială ”Sfântul Grigorie Teologul” din Galați.

Până acum, programul Școala de bani pe roți a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani și Bacău. Peste 5000 de copii au participat la atelierele din FLiP organizate în aceste orașe.

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori