30 iulie 2017

Școala de Bani pe roți ajunge la Constanța

Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani, a ajuns la Constanța.

Camionul lansat în iunie la București va staționa, până pe 30 iulie, la City Park Mall din Constanța. Atât constănțenii, cât și turiștii aflați în vacanță pe litoral îi pot înscrie gratuit pe cei mici la “cursurile” Școlii de bani pe roți, ce îmbină distracția și educația

“Ne propunem să îi învățăm pe copii, de la vârste cât mai fragede, că banii se câștigă greu, prin muncă, dar pot dispărea foarte repede din buzunarul nostru dacă nu suntem suficient de conștienți de cum ar trebui să îi gestionăm.

Școala de bani pe roți este un proiect total non-comercial, care urmărește să-i facă pe cei mici să înțeleagă concepte și noțiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Totul se întâmplă în spațiul distractiv oferit de camionul nostru, care ne permite să scoatem educația financiară din clasă și să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național Școala de bani.

 

Timp de 90 de minute, copiii vor explora, în camion, lumea banilor și vor trece prin cinci etape ale informării și conștientizării, având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. În timpul atelierului, cei mici vor tatona categoriile de cheltuieli și bugetul personal, vor discuta valoarea banilor și a obiectelor și vor înțelege că aproape toate procesele economice sunt conectate global.

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori