12 noiembrie 2017

Peste 1000 de elevi au participat în Bacău la atelierele de educație financiară din Camionul FLiP!

În perioada 24 octombrie – 12 noiembrie, proiectul BCR „Școala de bani pe roți” a ajuns în Bacău. Peste 1000 de copii au participat la atelierele gratuite de educație financiară organizate în camionul special numit FLiP.

Pentru cei care încă nu au aflat despre proiect, Școala de bani pe roți este un program național de educație financiară pentru copii între 7 și 14 ani. Programul include o serie de ateliere gratuite care au loc într-un camion inedit.

„Elena a povestit cu entuziasm tot ce a învățat în caravană. Chiar a sunat-o pe sora ei, să îi explice cum se fac blugii, câți oameni lucrează la ei. A înțeles că munca fizică este mult mai puțin plătită decât cea intelectuală. Asta îi va fi de folos!” spune mama Elenei, 10 ani, una dintre elevele care a participat la atelier.

Iar dacă cei mici învață la ateliere ce sunt banii și cum funcționează diverse procese economice, trainerii la rândul lor învață de la copii cum să explice elemente complexe, într-un mod cât mai simplu și distractiv.

„Experiență ca trainer Flip a fost cu adevărat un proces care m-a ajutat vizibil. Am învățat că pot lucra și cu copii mai mici, am învățat și câteva lucruri noi din domeniul economic”, spune Dragoș Sandu, unul dintre trainerii programului Școala de bani pe roți.

Ce se întâmplă la atelierele organizate în camion? Copiii învață jucându-se în 5 etape. Ei încep o „călătorie” care îi duce mai întâi în țară, unde află cum se formează un buget local, pornesc apoi spre zona Seifului pentru a descoperi ce înseamnă valoarea unui obiect și trecând prin Forumul opiniilor, unde fiecare dintre ei poate discuta liber despre cum văd ei lumea banilor, finalizează călătoria cu întrebări și răspunsuri despre ce se întâmplă cu banii la nivel global.

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori