18 ianuarie 2018

Școala de bani pe roți, cel mai extins proiect de educație financiară din România, reîncepe traseul prin țară și ajunge la Iași

Școala de bani pe roți, cel mai extins program itinerant de educație financiară pentru copii din România, ajunge la Iași, în Grădina Botanică. Atelierele au loc în perioada 16 ianuarie – 1 martie 2018.

Programul îi încurajează pe elevii între șapte și 14 ani să devină mici detectivi care descoperă, prin jocuri, cum circulă banii prin lume, cum să economisească și cum să gestioneze un buget. Atelierele au loc în camionul FLiP, special amenajat ca un loc de joacă și sală de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi sunt ghidați de traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

”Continuăm anul acesta misiunea noastră de a aduce educația financiară cât mai aproape de elevi și de a forma, cu sprijinul trainerilor noștri, viitori adulți care pot lua decizii financiare chibzuite. Programul Școala de bani pe roți a fost primit foarte bine anul trecut și avem încrederea că orașele pe care le vom străbate în 2018 vor avea aceeași deschidere către proiect. Începem traseul caravanei cu Iași, unde abia așteptăm să facem cunoștință cu elevii pe care îi invităm la o călătorie antrenantă despre bani și valoarea lor”, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoare Școala de bani.

În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Anul trecut, peste 6000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară.

„Am învățat că există și alte monede în afara de leu – leva, lire sterline, euro – și că blugii parcurg aproape 50.000 de km ca să ajungă la noi în magazine”, spune Ștefan, 9 ani, elev, Piatra Neamț.

„Atelierele sunt extrem de interesante pentru că li se prezintă copiilor situații concrete despre cum să economisească, cum să folosească banii în mod util și cum să evite cheltuieli inutile”, afirmă Emilia Ciurea, învățătoare, Vaslui.

ÎNSCRIE-TE AICI!

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori