TIPS & TRICKS FINANCIARE

GLOBALIZARE ȘI CHELTUIELI

Ai auzit de termenul de haine ecologice? Ele sunt realizate din materiale prietenoase cu mediul (unele sunt făcute chiar și din plante). Dacă decizi să cumperi un tricou eco, banii pe îi dai vor avea impact în întreaga lume pentru că tu contribui la protecția mediului înconjurător.

ȘTIAI CĂ

Leul este moneda noastră națională din anul 1867? Iar numele monedei nu are legătură cu animalul fioros, ci cu Löwentaler-ul (sau talerul leu), o monedă din argint olandeză populară prin secolul al XVII-lea în Țările Române.

ECONOMII

Încearcă să ții un Jurnal al cheltuielilor ca să vezi lunar pe ce dai banii de buzunar. Poți chiar și mai simplu, să îți instalezi Spendee, o aplicație care îți permite să îți imparți cheltuielile pe categorii, să adaugi comentarii, sa îți setezi notificări etc.

TECH

La un moment dat, un angajat Google a decis sa își dea demisia și să își urmeze visul, să facă o aplicație educativă. Așa a apărut Penny Box, o aplicație interactivă care permite celor mari și celor mici să învețe împreună să aibă grijă de bani. În aplicație, părinții pot stabili anumite sarcini pentru copii pentru care să primească un buget și invers.

UN PROIECT
BCR

ÎN PARTENERIAT CU
Fundația Vodafone România BCR Leasing Scoala De Valori