scoala de bani - bcr
/Blog/Banii și căsnicia: sfaturi pentru a evita rupturi în relație din cauza banilor/

Banii și căsnicia: sfaturi pentru a evita rupturi în relație din cauza banilor

Din cele mai vechi timpuri, banii au reprezentat unul dintre factorii cei mai comuni pentru destrămarea relațiilor sau a căsniciilor. Totuși, astăzi avem acces la atât de multe informații, încât nu trebuie decât să ținem cont de câteva reguli simple:

Scoala de Bani | Banii și căsnicia: sfaturi pentru a evita rupturi în relație din cauza banilor
     
1. Comunicarea – poate cel mai important aspect al oricărei relații, fie că vine vorba despre bani sau despre alte aspecte. Cu cât veți comunica mai mult și vă veți înțelege reciproc, cu atât situațiile financiare care vor apărea se vor rezolva mai rapid. Trebuie doar să știți să vă ascultați unul pe celălalt.

2. Transparența – ,,înșelatul financiar” este un termen real care presupune că partenerii au anumite cheltuieli despre care nu vorbesc cu partenerii lor din diverse motive: rușine, este vorba despre un viciu sau chiar despre datorii. Dacă veți menține o relație financiară transparentă, lucrurile vor fi din ce în ce mai simple. Fiți sinceri, acceptați-vă și ajutați-vă reciproc.

3. Responsabilitatea – acest concept care dă de furcă multora. De ce? Pentru că viața de adult presupune o anumită responsabilitate, în special financiară, pe care la început o ducem singuri. Totuși, în cuplu responsabilitatea se împarte la 2, așa că dacă vă știți obiectivele și prioritățile, veți putea lucra ca o echipă spre binele financiar al relației.
Aceste principii nu garantează o viață fără obstacole, însă asigură o viață mult mai ușoară, bazată pe încredere. 
 

AcasăCursuriBugetProfil