scoala de bani - bcr
/Blog/Cum să petreci un weekend la munte fără să-ți depășești bugetul/

Cum să petreci un weekend la munte fără să-ți depășești bugetul

După cinci zile de lucru cu multe responsabilități, weekend-ul pare să fie, deseori, cea mai așteptată parte a săptămânii. Câteodată ai nevoie să ieși din rutină și să te deconectezi total de la viața de zi cu zi. Și cum poți face acest lucru mai bine decât printr-o mini-excursie la munte? Mai ales acum când se apropie Valentine’s Day. Nu-ți face griji: un weekend la munte nu trebuie să fie atât de costisitor pe cât ai crede! Am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să te bucuri de câteva zile de relaxare și să economisești în același timp bani. 

 

Alege transportul în comun

Mașina proprie este, cu siguranță, cel mai confortabil și ușor mod prin care te poți deplasa. Cu toate acestea, un plin al mașinii poate ajunge să fie destul de piperat ca preț. Ce alternativă ai? Transportul în comun. Chiar dacă aceasta nu este prima ta opțiune, o călătorie cu trenul s-ar putea dovedi amuzantă și memorabilă, atât timp cât te afli alături de persoanele dragi. Și, cel mai important, un bilet dus-întors va fi în final mai ieftin decât plinul unei mașini, iar câteodată chiar o alternativă de transport mai rapidă. La final, banii economisiți îi vei putea investi în noi vacanțe și experiențe de neuitat.

 

Încearcă un mic dejun tradițional pregătit chiar de tine

Vacanța, chiar și pentru un weekend, este micul tău moment de relaxare, inclusiv când vine vorba de gătit. Totuși, costurile unei vacanțe pot deveni greu de gestionat atunci când te bazezi pe restaurante pentru toate cele trei mese ale zilei. Dacă îți dorești răsfăț culinar fără să depășești bugetul planificat, atunci cel mai bine este să optezi pentru închirierea unui apartament cu bucătărie proprie, complet echipată și utilată. Astfel, cu o listă simplă de cumpărături, îți vei putea achiziționa toate ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti, spre exemplu, micul dejun și cina, iar la prânz te poți bucura de o masă la restaurant. Profită de zona în care te afli ca să descoperi preparate cu specific local!

 

Optează pentru stațiuni mai puțin cunoscute

Dacă îți dorești să te încadrezi în bugetul stabilit, atunci o idee bună ar fi să te orientezi către stațiuni montane mai puțin cunoscute, însă la fel de frumoase, cu peisaje care sigur îți vor tăia răsuflarea! Înainte să alegi destinația perfectă, fă un research riguros, iar în alegerea stațiunii, ține cont de facilitățile acesteia, de tipurile de cazare disponibile, de activitățile pe care le poți desfășura și, desigur, de costuri, astfel încât să nu depășești bugetul alocat acestei escapade de weekend.

 

Anul acesta, oferă-ți mai mult timp pentru momente de relaxare, călătorii și experiențe de neuitat. Axează-te pe tine și dorințele tale și profită de fiecare weekend în parte, iar câteva dintre ele transformă-le în vacanțe. Ai văzut deja că un sfârșit de săptămână la munte nu trebuie să fie unul costisitor, așa că ce mai aștepți?

AcasăCursuriBugetProfil