scoala de bani - bcr
/Blog/Cum optimizezi costurile unei nunți în 7 pași/

Cum optimizezi costurile unei nunți în 7 pași

Nunta este un eveniment unic în viață, dar poate deveni o adevărată provocare atunci când nu ai un buget bine planificat. Iată 7 lucruri care te vor ajuta să optimizezi costurile:

Scoala de bani | Cum optimizezi costurile unei nunți în 7 pași

 

1. Stabilește un buget

Stabilirea unui buget te va ajuta enorm în momentul în care vei începe să prioritizezi lucrurile de care ai nevoie pentru organizarea nunții. Gândește-te care este pragul maxim până la care poți investi în eveniment și încearcă să nu-l depășești. Dacă nu veți stabili împreună suma maximă pe care o puteți aloca riscați să cheltuiți excesiv. 

 

2. Prioritizează

Una dintre cele mai întâlnite greșeli în organizarea nunții este neprioritizarea cheltuielilor. Pune pe hârtie lucrurile de care ai nevoie în ordinea importanței. Astfel, vei evita situațiile în care cheltuiești sume mari pe aranjamente florale și nu îți mai rămân bani pentru un local potrivit.

 

3. Alegeri, alegeri și iar alegeri

Nunta poate fi o adevărată provocare în ceea ce privește alegerile care trebuie făcute. Fiți cât mai eficienți și puneți în balanță importanța serviciului de care aveți nevoie și costul acestuia. Spre exemplu, puteți opta pentru cununie la primărie în detrimentul celei în aer liber. Astfel, veți elimina costurile oficiantului, cheltuielile logistice și de decor, precum și taxele suplimentare care pot apărea în funcție de zona aleasă.

 

4. Alegeți locația cât mai aproape de majoritatea invitaților

Cu toții ne-am dori o nuntă ca în povești, în locul mult visat. Totuși, s-ar putea ca o locație în afara orașului să presupună cheltuieli suplimentare sau un efort prea mare pentru invitați. De aceea, o locație cât mai aproape de majoritatea celor care vă onorează cu prezența poate fi cea mai bună alegere.

 

5. DJ sau formație

Întrebarea care continuă să dea de furcă mirilor și în ziua de astăzi. Este adevărat, formația poate fi un adevărat moment artistic în sine, însă un DJ cu muzica preferată poate fi la fel de bun atunci când vreți să salvați niște bani. Trebuie doar să vă gândiți ce e mai bine pentru voi și să luați decizia împreună. 

 

6. Alege minimalist

Ce e mult, nu e neapărat și bun. Uneori, stilul minimalist poate fi mult mai elegant și mai select. Unde mai pui că astfel poți reduce și bugetul. Spre exemplu, aranjamentele florale pot fi formate din cât mai multă verdeață și mai puține flori sau amenajarea sălii să conțină elemente simple care să iasă în evidență pentru că…less is more.  

 

7. Nu în ultimul rând, vestimentația

Nu uita că  vei purta o singură dată această ținută, așa că nu ar strica să iei în considerare închirierea sau cumpărarea în regim second-hand.
După cum vezi, există multe modalități prin care îți poți optimiza bugetul pentru nuntă și, totodată, să ai parte de un eveniment de neuitat, fără să faci compromisuri prea mari. Trebuie doar să fii foarte bine organizat. Succes!

AcasăCursuriBugetProfil