scoala de bani - bcr
/Blog/Cum ne pregătim bugetul pentru perioada sărbătorilor?/

Cum ne pregătim bugetul pentru perioada sărbătorilor?

Dacă ești genul pentru care Crăciunul începe din noiembrie, poate ar trebui să continui să citești. Chiar dacă nu, tot poți să mai îmbunătățești pe ici, pe colo relația ta cu banii în preajma sărbătorilor. 

Știm cu toții că magazinele explodează de culoare cu multe zile înainte de Crăciun și, chiar dacă te abții să mergi la cumpărături în această perioadă, e imposibil să nu-ți fure ochii câte o decorațiune sau un potențial cadou. Este ok, e normal, ba chiar recomandat să îți faci câte o bucurie atâta timp cât o faci organizat și cu măsură. Cum? Îți dăm noi câteva idei.

 

Stabilește-ți un buget

Știm că sună nerealist, dar tot e mai bine să ai în minte o limită, în loc să cumperi dezorganizat. Poate că vei depăși bugetul, însă cu siguranță vei cheltui mai responsabil dacă îți vei seta o sumă fixă.

 

Gândește-te ce îți dorești mai tare

Chiar dacă ai mai folosit decorațiunile pentru brad și anul trecut, nu ar merita oare să păstrezi banii cu care ai vrea să cumperi unele noi pentru ceva ce contează mai mult? Poate un cadou pentru cei dragi sau de ce nu, pentru tine. Cine știe, dacă îți doreai de mult timp un aspirator-robot, poate că acum e momentul să îl cumperi, iar acesta e genul de cadou care îți va folosi tot anul. 

 

Cadouri de Crăciun, vara

Nu e o glumă, multă lume cumpără pe parcursul anului cadouri care știu că le-ar plăcea celor dragi, tocmai pentru că acestea au prețuri mult mai accesibile decât în perioada sărbătorilor. 

 

Revelion de lux cu bani puțini

Pe același principiu, dacă vrei să petreci seara dintre ani într-o locație frumoasă, încearcă pe cât posibil să rezervi cu câteva luni înainte cazarea pentru revelion. Multe hoteluri îți oferă reduceri și posibilitatea de a anula rezervarea fără niciun cost, așa că de ce să nu încerci?

 

Rezoluții

Cine nu și-a făcut măcar o dată în viață lista de obiective pentru anul viitor? Acum e momentul potrivit să mai incluzi încă o coloană cu ce ai învățat legat de bani. Ce ai făcut bine și ce ai putea face mai bine anul viitor, pe vremea asta. 

 

Spor la cumpărături!

AcasăCursuriBugetProfil