scoala de bani - bcr
/Blog/5 întrebări care te ajută să deschizi discuția despre bani în cuplu/

5 întrebări care te ajută să deschizi discuția despre bani în cuplu

Bugetul în cuplu a fost întotdeauna un subiect tabu. ,,Banii separat sau la comun? “ Este una dintre cele mai populare întrebări când vine vorba despre bugetul familiei. Fie că ești la început, fie că vrei să lămurești niște aspecte, iată 5 întrebări care te pot ajuta să deschizi discuția despre bani în cuplu:

Scoala de bani | 5 întrebări care te ajută să deschizi discuția despre bani în cuplu

 
1. Tu cum vezi lucrurile?


Este una dintre întrebările care te pot ajuta în orice situație, când există un conflict de opinii. Cu atât mai mult când vine vorba despre bani. Întreabă-ți partenerul care este opinia sa, cum vede lucrurile și care crede că este cea mai bună soluție. Uneori, simpul fapt de a-l asculta pe celălalt poate rezolva jumătate din problemă.

 
2. Care sunt obiectivele tale?


De aici ar trebui să pornească orice acțiune în viață, nu doar legată de bani. Odată ce veți seta niște obiective concrete, acest lucru vă va ajuta să vă organizați mult mai bine din punct de vedere financiar. Spre exemplu, obiectivul partenerului poate fi să strângă bani pentru o casă, iar obiectivul tău să călătoriți cât mai mult în următorii 5 ani. Odată ce veți afla ce își dorește fiecare dintre voi, veți putea ajunge la un numitor comun, astfel încât amândoi să fiți mulțumiți și să simțiți că merită efortul.

 
3. Cum să împărțim cheltuielile?


Aici lucrurile sunt controversate. Sunt cupluri în care unul dintre parteneri suporta mare parte din cheltuieli, alte cupluri care sunt de acord să suporte cheltuielile în mod egal sau proporțional cu veniturile. Nu există un răspuns corect sau greșit, atâta timp cât ajungeți amândoi la o concluzie comună. De aceea, discuția despre cheltuieli trebuie să apară cât mai devreme în viața de cuplu.

 
4. Fond de urgență comun?


În viața unui cuplu nu vor fi întotdeauna doar momente roz. Vor apărea constant și momente de încercare, de aceea este bine să discuți din timp cu partenerul pentru deschiderea unui fond comun de urgență. Acestă sumă de bani economisită vă poate ajuta să depășiți cu mai mare ușurință momentele dificile. 
 

5. Cum economisim?

Nu în ultimul rând, pentru sănătatea bugetului în cuplu, este important să existe și dorința de a economisi. Pornește cât mai curând o discuție cu partenerul tău și află care este modul său de a face economii. Astfel, veți putea să vă cunoașteți mai bine,  să acționați împreună și să economisiți ca o echipă. 
 

AcasăCursuriBugetProfil