scoala de bani - bcr
/Blog/Planificarea nunții – cum ne alocăm un buget realist pentru nuntă/

Planificarea nunții – cum ne alocăm un buget realist pentru nuntă

Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante și de aceea necesită o pregătire prealabilă temeinică. Trebuie să știți însă că, înainte de a vă gândi ce local să alegeți, cum vor arăta aranjamentele florale sau ce artiști vor cânta întreaga seară, este important să aveți o viziune de ansamblu asupra bugetului.

Scoala de Bani | Planificarea nunții


Puteți visa cu ochii deschiși, însă iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să alocați un buget realist pentru nunta voastră:
 

1. Alegeți conceptul

Primul și poate cel mai important pas de la care trebuie să plecați atunci când organizați nunta, este conceptul. Împreună, puneți pe o foaie ceea ce vă doriți. Vreți o nuntă pe malul mării, ceva tradițional sau poate ceva exotic? În funcție de stil, și costurile vor varia, așa că este nevoie să știți exact ceea ce vă doriți.
 

2. Gândiți-vă la numărul de invitați

Înainte să vă gândiți ce local să alegeți, fiți siguri că aveți deja făcută lista de invitați. Poate vreți o nuntă mai restrânsă, cu cele mai importante persoane din viața voastră și atunci un local mic, dar elegant, este alegerea perfectă. Sau poate vă doriți să-i aveți aproape pe toți cei care s-ar bucura de evenimentul vostru și în acest caz, poate luați în considerare un local mai încăpător sau poate chiar un cort de nuntă?
 

3. Alegeți meniul potrivit

Poate unul dintre cele mai controversate subiecte când vine vorba despre nunți este mâncarea. Aici este important să luați în considerare și care este stilul invitaților. Dacă majoritatea este formată din tineri, este posibil ca un open bar și un bufet suedez să fie foarte bine primit. În funcție de acest lucru, veți putea seta și un buget cât mai realist.
 

4. Prioritizați

Pe lângă lucrurile esențiale pentru o nuntă, trebuie să vă gândiți și la celelalte aspecte care, adunate, s-ar putea să atârne greu la buget. Faceți o listă cu toate celelalte servicii de care aveți nevoie (aranjamente florale, efecte, photo-corner, mărturii etc) și prioritizați-le în funcție de importanță. Astfel, veți putea optimiza bugetul în cazul în care acesta este depășit.
 

5. Fiți precauți

Chiar dacă ați calculat totul de la A la Z, la o nuntă vor apărea întotdeauna situații neprevăzute. Astfel, pe lângă bugetul pe care l-ați stabilit inițial, puneți deoparte o sumă care să vă ajute să fiți mereu pregătiți pentru orice și să nu fiți luați prin surprindere.
 
Dacă veți urma pașii de mai sus, suntem siguri că evenimentul vostru va ieși exact așa cum ați visat. 

AcasăCursuriBugetProfil