scoala de bani - bcr
/Blog/Cum te pregătești pentru evenimente neprevăzute?/

Cum te pregătești pentru evenimente neprevăzute?

Cu siguranță nu vă spun nici o noutate când zic că evenimentele neprevăzute fac parte din viața noastră și nu le putem evita. Ce putem face însă, pentru a ne redresa într-un ritm cât mai rapid, este să fim pregătiți pentru ele.

Ca să le putem întâmpina fără să ne ia prin surprindere, trebuie ca mai întâi să ne setăm câteva obiective. O mare parte dintre evenimentele de care vorbim sunt lucruri comune care se pot întâmpla oricând – o vizită la dentist, schimbarea anvelopelor la mașină sau chiar un geam spart. 

Pentru toate aceste cheltuieli, soluția cea mai bună este un fond de rezervă, în care să adaugi lunar o sumă de bani. Ai grijă însă, fondul de rezervă trebuie accesat doar în situații de urgență, când îți pierzi locul de muncă sau ai urgențe care trebuie rezolvate numaidecât.

Sfaturi pentru realizarea fondului de rezervă

  • Ai grijă ca acesta să fie ușor de accesat. Dacă ai un fond de rezervă online și trebuie să aștepți câteva zile pentru a retrage bani, ar fi bine să te reorientezi către ceva mai accesibil.
  • De asemenea, un sfat pentru a putea strânge mai ușor bani în fondul de rezervă ar fi să îl consideri un serviciu pentru care plătești lunar factura.

Da, nu putem nimic pentru a evita evenimente mai puțin plăcute să ni se întâmple, dar putem cu siguranță să le privim altfel atunci când avem deja o soluție în buzunar.

Spor la economisit!

AcasăCursuriBugetProfil