scoala de bani - bcr
/Blog/Cum ne stabilim obiectivele financiare pentru noul an/

Cum ne stabilim obiectivele financiare pentru noul an

Începutul de an este ocazia perfectă pentru stabilirea obiectivelor pe care dorești să le vezi îndeplinite în cele 12 luni care urmează. Printre dorințele de pe tradiționala listă de rezoluții, ar fi bine să-și facă loc și bugetul personal. O planificare a finanțelor îți va deveni cu siguranță un prieten de nădejde. 

Cum fiecare dintre noi are priorități și surse de venit diferite, nu există un șablon clar care să împartă exact sumele acestea conform necesităților fiecăruia. De aceea, am făcut și noi o listă de sfaturi care să te ajute ca, la rândul tău, să te organizezi mai eficient din punct de vedere al bugetului.

Retrospectiva anului - Aplicațiile de social media ne-au obișnuit deja cu o retrospectivă a tuturor amintirilor împărtășite cu prietenii sau a melodiilor pe care le-am ascultat și reascultat cu drag. De ce nu am aplica aceeași metodă portofelului și pușculiței? O privire de ansamblu aruncată asupra cheltuielilor neprevăzute și recurente de pe parcursul anului te poate ajuta să planifici cu succes bugetul pentru anul viitor, pentru că poți trage linie și poți anticipa tipurile de cheltuieli sau economii care au avut impact asupra contului tău.

Stabilește-ți obiectivele - înainte să te gândești cum îți organizezi bugetul pentru noul an, pune pe hârtie care sunt obiectivele tale pe termen scurt, mediu și lung. Asta te va ajuta să privești realist și să îți poți stabili procentul pe care vrei să îl acorzi cheltuielilor curente și economiilor.

Economist profesionist - Cu siguranță nu îți trebuie o diplomă în economie pentru a înțelege importanța unui buget alocat special pentru zile negre sau chiar pentru zile pline de soare într-o vacanță pe plajă. Un cont special de economii este o idee foarte bună care te ajută să aloci o sumă lunar pe care dorești să o pui deoparte. Îți garantăm că nimic nu se compară cu sentimentul de siguranță pe care ți-l dă o sumă de bani acumulată pe parcursul unei perioade mai lungi de timp.

Aplică - adică partea cea mai grea în orice tip de planificare. Nu îți propune să începi de mâine, de săptămâna viitoare sau de la jumătatea anului. Pune în practică imediat ce ai trecut pe hârtie. Odată ce îți vei însuși anumite obiceiuri financiare, îți vor intra în reflex și vor deveni un stil de viață. Așa că, dacă aveai de gând să pleci azi la shopping, aplică mai întâi cea mai importantă regulă - Lista de cumpărături. Ușor, nu-i așa?

Și nu în ultimul rând, nu uita să fii blând cu tine. Organizarea bugetului nu trebuie să te ducă cu gândul că până acum ai luat decizii financiare greșite, ci că poți face lucrurile din ce în ce mai bine. La fel ca în noaptea dintre ani, începem numărătoarea inversă. 3, 2, 1… să aveți un an cât mai bun!
 

AcasăCursuriBugetProfil