scoala de bani - bcr
/Blog/De Ziua Internațională a Femeii, iată 3 sfaturi de la profele Școlii de Bani/

De Ziua Internațională a Femeii, iată 3 sfaturi de la profele Școlii de Bani

Mâine e 8 martie! Cu toate astea, noi credem că femeile ar trebui apreciate și iubite în fiecare zi :D. Noi celebrăm această zi prin 3 sfaturi aflate de la colegele noastre, profe de #EduFin la Școala de Bani:

 

1. Claudia

Eu vă propun să aplicăm regula 3-2-1. Ce înseamnă asta?


-3 lucruri pe care vreau să le fac diferit – e important să selectăm lucruri mici, pe care le putem face fără să depunem un efort foarte mare, pentru că în caz contrar ne vom demotiva și vom renunța pe parcurs.


-2 lucruri bune pe care le fac deja și vreau să le păstrez – identifică ce lucruri bune ai făcut în ultimul timp și păstrează 2 dintre ele, poate ai mers la cumpărături cu o listă sau ai redus cantitatea de mâncare aruncată.


-1 lucru pe care îl fac pentru mine din viitor – în funcție de obiectivele tale de viață sau de lucrurile mai mici sau mai mari pe care vrei să le faci în anii viitori, poți alege un lucru pe care să pe care să îl realizezi din punct de vedere financiar.

 

2. Adina

Atunci când ai suspiciuni cu privire la prețul unui produs, verifică-l și în altă parte înainte de a face achiziția. Sunt multe site-uri care oferă coduri de reducere sau care compară prețul unui produs întâlnit la mai multe magazine. Have fun la cumpărături, dar nu uita să fii și responsabil!

 

3. Paula

Utilizează „plicurile de bani” pentru categoriile unde ești tentat să îți depășești bugetul, cum ar fi mâncarea take-away, hainele sau cosmeticele, alocă o sumă de bani în numerar într-un plic la începutul lunii. Odată ce suma respectivă se termină, asta e tot pentru acea categorie! Această metodă super practică te va ajuta să îți vizualizezi și controlezi mai bine cheltuielile.

AcasăCursuriBugetProfil