scoala de bani - bcr

Educație financiară multidisciplinară în
școli și licee

BCR susține educația financiară multidisciplinară prin intermediul unor materiale educative pe care profesorii le pot utiliza la ore.

educatie-financiara-multidisciplinara-scoli-licee

Cel mai ușor învățăm prin exerciții practice și conexiuni între domenii diferite

Adaptarea unor cunoștințe ce țin de finanțe la programa școlară și includerea in studiul diferitelor materii, fie că vorbim despre legătura dintre geografie și schimburi valutare, sau despre terminologia financiară din limba engleză. În urma colaborării dintre BCR și un grup de profesori a rezultat materialul cu caracter didactic pe care și dumneavoastră îl puteți descărca de mai jos și testa împreună cu elevii.

Obiectiv

Educație financiară multidisciplinară

Ne-am dori ca prin acest proiect pilot cadrele didactice din toată țara să aibă ocazia să le ofere elevilor dumnealor materiale educative interesante care să-i ajute să intregreze noțiuni de educație financiară în materiile pe care le studiază în mod tradițional. Pentru elevi va fi important, pe de o parte, să vadă cum diferite materii se întrepătrund și că nu sunt fără legătură între ele, cum poate au crezut, iar pe de altă parte, vor conștientiza că educația financiară se regăsește în aspecte multiple ale vieții, vor înțelege aplicabilitatea ei în practică.

obiectiv-financiar

Materiale educaționale

Descarcă materialele educaționale

În concluzie, elevii vor avea ocazia să înțeleagă, folosind aceste fișe multidisciplinare, că în viață toate cunoștințele acumulate se îmbină astfel încât ar trebui să conducă spre prosperitate și independență financiară.

completeaza-chestionarul

Cum ți s-au părut exercițiile noastre? Feedback-ul tău este prețios pentru noi, te rugăm lasă-ne câteva impresii în chestionarul de mai jos.

Completează aici
AcasăCursuriBugetProfil