scoala de bani - bcr

Relația cu banii în cuplu

Știai că peste 50% din gesturile pozitive ale partenerului de cuplu sunt trecute cu vederea sau ignorate, pentru că nu avem mintea antrenată pentru pozitivitate? Știința relațiilor ne spune că nu cearta în sine este problema, ci faptul că mulți dintre noi nu știm cum să purtăm conversații dificile pe subiectul banilor. În cursul dezvoltat împreună cu Gáspár György, psihoterapeut și autor, vom explora 10 lecții practice despre gestionarea banilor în cuplu, cu soluții, pentru o relație armonioasă, orientată spre creștere și bunăstare.

scoala-de-bani
despre-curs

Despre curs

Pe parcursul celor 10 lecții vom trece împreună prin situații care apar de obicei în cuplu când în discuție intervin banii și gestionarea lor. Soluția? Să ne asumăm un comportament conștient atât în relația cu banii, cât mai ales, în relația cu partenerul nostru. Ce teme vom aborda într-un mod practic:

  1. Siguranța înainte de toate: află care este legătura dintre emoțional și financiar într-o relație satisfăcătoare și cum să elimini negativitatea dintre voi când discutați despre bani.
  2. Concentrează-te pe relație, nu pe a avea dreptate: ce faci când apune perioada de îndrăgostire? Îți dăm un indiciu: noi și împreună cântăresc mai mult decât eu și singur. La fel se întâmplă când discutăm și despre bani.
  3. Puterea nebănuită a dialogului: cum asculți anxietățile financiare ale partenerului tău? Printr-o conversație constructivă.
  4. Transformă trecutul în trecut: vei afla cum tindem să ne întoarcem în mod inconștient în copilărie și să proiectăm asupra partenerului trăsăturile negative ale părinților, când discutăm despre bani.
  5. Extremele se atrag: descoperă stilul maximizator și pe cel minimizator în gestionarea banilor și cum se întrepătrund cele două în relația de cuplu.
  6. Schimbă-ți mentalitatea înainte de a-l schimba pe partener: mentalitate simbiotică sau flexibilă? Acceptă diferențele dintre voi și integrează-le într-o relație armonioasă.
  7. Jumătatea ta de cuplu are suflet, dar banii nu au: ajută să ne reamintim din când în când că oamenii au suflete de care trebuie să ținem cont, în timp ce banii sunt doar o invenție umană. Întreabă-te care sunt prioritățile tale și ce prețuiești în relație.
  8. Recuperează plăcerea și bucuria de a trăi: este atât de simplu. Transformă joaca și distracția în doi într-o prioritate.
  9. Relația de cuplu mult visată: ce înseamnă pentru tine o relație ideală? Află cum o poți dobândi și cum poți crea baza optimă pentru cultivarea bunăstării financiare.
  10. Aplică regula micilor schimbări comportamentale: știința relațiilor de cuplu ne arată că schimbările bruște sau prea rapide pot să stârnească anxietate și neliniște. Cultivă răbdarea în relație.

Ce conține cursul?

10 lecții practice, a câte 10 minute fiecare, despre o gestionare mai sănătoasă a banilor în relația de cuplu. Toate pentru o bunăstare financiară în doi.

ce-contine-cursul
AcasăCursuriBugetProfil