scoala de bani - bcr

Căutăm Școala
Banilor Bine Crescuți

BCR organizează anual concursul de desene „Școala banilor bine-crescuti” în care invităm școlile din România să se înscrie pentru a câștiga premiile puse în joc. Concursul vine în completarea celor două volume ale cărții de povești „Școala banilor bine-crescuți”, scrisă de Cristina Andone.

desene

Înscrie-te la ediția 2021 a concursului

După ce anul trecut peste 100 de școli, din întreaga țară, s-au înscris la concursul nostru, căutăm și anul acesta elevi talentați care prin desenele lor să aducă titlul de Școala banilor bine-crescuți școlii lor. Concursul se va derula în perioada 13 octombrie – 15 decembrie, la el pot participa toate școlile din România și pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

misiunea-noastra-bcr

Prima etapa (13 octombrie – 22 noiembrie, ora 24:00)

Toate școlile din România pot înscrie desenele elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani . Fiecare școală poate inscrie un numar maximum de 12 lucrări în competiție. Școlile pot trimite mai puțin de 12 lucrări, însă nu mai multe. Nu vor fi acceptate mai multe înregistrări în concurs din partea aceleiași școli. Lucrările care vor fi înscrise în competiție vor trebuie să abordeze una din cele trei teme:

  • Economisesc pentru visul meu
  • La ce ne ajută banii?
  • Avem grijă de resursele mediului înconjurător

Cele 12 lucrări ale elevilor care reprezintă unitatea de învățământ în competiție trebuie trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.

Lucrarea originală va fi fotografia și încărcată pe website-ul scoaladebani.ro, în formularul aferent, cu ajutorul unui program de transmitere fisiere (Wetransfer, Fastupload). Linkul de transfer va fi copiat în campul aferent din formularul de concurs.

Lucrările originale vor fi păstrate de participanți pentru că în eventualitatea în care se numără printre câștigători ele vor fi expuse într-un sediu BCR apropiat de școala câștigătoare.

Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani) pentru a putea fi evaluate corespunzător și a evita situații în care una dintre școli depune desene ale unor copii de 6 ani, iar alta ale unor copii de 11 ani.

În perioada 23 noiembrie – 3 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție si vor fi alese cele 10 școli finaliste.

Etapa a doua (Finala)

Desenele școlilor finaliste vor fi publicate pe pagina de Facebook Școala banilor bine crescuți și vor putea fi votate, printr-un like, în perioada 6 decembrie-15 decembrie, ora 18:00. Școala care va avea cele mai multe like-uri în data de 15 decembrie, ora 18:00 va câștiga titlul de Școala banilor bine crescuți.

Voturile (like-urile) care se dau fotografiilor cu desene dupa data de 15 decembrie, ora 18:00, nu vor fi luate in considerare si nici nu se va prelungi perioada de votare in cadrul concursului.

misiunea-noastra-bcr
misiunea-noastra-bcr

Premii

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți Școala banilor bine-crescuți per școală și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.

Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala banilor bine-crescuți” și următoarele premii: cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți Școala banilor bine-crescuți pentru biblioteca școlii, crearea unui “colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți), expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR de școala câștigătoare.

Pași pentru înscrierea în competiție:

1. Un reprezentant al școlii (cadru didactic, director, bibliotecar etc) își face un cont pe platformă, fie cu email și parolă, fie direct cu Facebook, aici:

2. Intră în cont folosind userul și parola cu care și-a făcut cont sau direct cu Facebook:

3. Completează formularul din pagina de concurs în toate câmpurile (nume și prenume, nume școală, telefon, email, oraș, judet).

4. Când ajung la câmpul în care trebuie să copieze linkul de transfer în care se regăsesc cele 12 desene, cadrele didactice deschid un website pentru transfer de fișiere mari (de ex. wetransfer.com, www.transfernow.net/en/, fastupload.ro sau oricare altul), încarcă acolo fotografiile celor 12 desene ale elevilor cu vârsta între 6 și 11 ani, copiază linkul de transfer și îi dau paste în câmpul din formular.

5. Primesc un email automat de confirmare ca inregistrarea in competitie a fost realizata. In cazul in care linkul de transfer nu e valid sau lipsesc alte aspecte importante, un reprezentant al echipei Scolii de Bani va contacta reprezentantul unității de învățământ care va face înregistrarea.

Pentru orice întrebare legată de concurs, le puteți contacta pe colegele noastre Claudia Oprescu sau Roxana Marcu, la adresa scoaladebani@bcr.ro.
Puteți consulta regulamentul concursului aici.

AcasăCursuriBugetProfil