scoala de bani - bcr

Școala Banilor
Bine Crescuți

La ”Școala banilor bine-crescuți” copilul tău face primii pași în educație financiară. Sub forma unor povești sprintene, cartea îi învață pe copii ce înseamnă economiile, care este valoarea banilor și cum pot fi folosiți pentru a duce o viață bună și echilibrată în comunitate.

books

La ”Școala banilor bine-crescuți"
copilul tău face primii pași în educație financiară

Cu ajutorul bufnițelor Bibina și Georgina, cu șoriceii Beni și Bonifaciu, cu veverițele Chichi, Richi și Michi cu șoriceii antreprenori Biți și Diți vedem ce înseamnă să fii chibzuit, să nu cheltui țac-pac tot ce ai, să ne deschidem o afacere și să o ducem mai departe, care e diferența dintre produs și serviciu, ce presupune o etichetă de preț. Mai ales, învățăm să trecem peste momente grele, să fim solidari, să avem încredere.

quote

Am conceput această carte drept o colecție de șase povești despre antreprenoriat. Dar apoi a venit criza pandemică, așa că am adăugat o poveste și un îndreptar care să răspundă la întrebari precum: ce prespune bugetul personal în vremuri de criză dar mai ales ce putem face când întreaga lume pare să se inchidă? Dintotdeauna povestea a fost un ghid bun în vremuri tulburi și așa trebuie să fie în continuare.

Cristina AndoneAutor
cat1

Pe lângă sfaturile foarte utile din carte care ne arată că e bine să reducem cheltuielile care nu sunt necesare, să păstrăm o mică parte din cheltuielile de trai bun, pentru că astfel îi ajutăm să continue pe cei care au o librărie care ne place, o florărie, o pizzerie, o cofetărie, cartea ne vorbește și despre solidaritate, despre implicare, despre ajutor oferit celor care au nevoie și despre timp pe care îl putem oferi celor dragi.

Nicoleta DeliuCoordonator de proiect
cat2

E o carte lansată în vremuri grele. Dar tocmai pentru aceste vremuri, avem conținut extrem de relevant: prima poveste din Romania despre cum gestionăm banii în timpuri de criză. Plus un îndreptar, De bine pentru la greu, adresat copiilor: sfaturi despre cum să trecem cu bine printr-o perioadă complicată. Le mulțumim partenerilor de la Școala de Bani pentru sprijin”, declară Sergiu Crupenschi, proprietarul editurii Univers.

Sergiu CrupenschiEditura Univers

Cartea

Școala Banilor Bine Crescuți este un proiect editorial Scoala banilor bine-crescuti realizat de Banca Comercială Română și Editura Univers în cadrul căruia au fost lansate două volume ale unei cărți de povești pentru copii scrisă de Cristina Andone, cu ilustrații de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița, Emanuela Balint și Oana Mărieș.

Cartea este un ghid creativ de trai bun și un îndreptar despre cum ne gestionăm resursele, mai ales în vremuri de criză, dar și despre antreprenoriat pe înțelesul copiilor.

Cartea este disponibilă pentru achiziție pe website-ul Editurii Univers, volumul 1 și volumul 2.

Editura Univers, autor Cristina Andone, cu ilustrații de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița, Emanuela Balint și Oana Mărieș

cei-doi-scoala
AcasăCursuriBugetProfil