scoala de bani - bcr
/Blog/7 idei pentru sărbători cu buget redus/

7 idei pentru sărbători cu buget redus

Se apropie sărbătorile și cu ele și planificarea și pregătirile obișnuite. Este deja al doilea an în care vom avea un Paște diferit, dar de acum ne-am obișnuit să facem lucrurile altfel și să ne bucurăm de ocazii precum aceasta în cadru restrâns. 

Unul dintre avantajele unor reuniuni mai puțin elaborate și extinse este că nu ne mai confruntăm cu atât de multă bătaie de cap, dar nici cu atâtea cheltuieli. Iar experiența ultimului an ne-a arătat că putem trăi cu mai puțin și putem găsi alte forme de împlinire și fericire. Așa că putem aplica noile obiceiuri și când vine vorba de sărbătorile pascale. 

Scoala de Bani | 7 idei pentru sărbători cu buget redus

Iată câteva idei despre modul în care poți economisi și petrece Paștele acasă, cu un buget redus:

Planifică inteligent

Mulți dintre noi vom fi acasă, cel mai probabil alături de familie. Așa că atunci când facem calculele pentru meniul de Paște, este bine să ținem cont de acest lucru. Cumpără mai puține ingrediente și gătește mai puțin, având în vedere că nu vei avea mulți invitați și nici nu vei trimite pachete către familie. 

 

Profită de reduceri

În perioada sărbătorilor multe magazine oferă reduceri. Așa că, înainte de a face cumpărăturile pentru masa de Paște, trece în revistă ofertele și găsește cele mai bune variante pentru tine. Ține cont și de magazinele care oferă transport gratuit, pentru că și asta reprezintă o economie. De asemenea, este de preferat să faci toate cumpărăturile în același loc, pentru că economisești și timp, și bani.

 

Cumpără eficient 

De multe ori când facem cumpărături, suntem tentați să luăm mai mult decât este necesar sau să ne facem tot felul de cadouri de care nu avem neapărat nevoie. Ca să te asiguri că nu depășești bugetul alocat și nu cheltuiești aiurea, fă o listă cu lucrurile care chiar îți trebuie. În felul acesta, te vei ține de planul făcut și nu vei irosi resurse.

 

Fii tu bucătarul 

Poate că ți-ai dorit mereu să pregătești masa de Paște, dar din diverse motive nu ai avut timp. Acum ai ocazia să-ți testezi talentele. Nu trebuie să încerci să faci chiar toate preparatele clasice, este suficient să alegi câteva pe care să te concentrezi. Pe lângă experiența dobândită, vei economisi și bani, pentru că o să ieși probabil la jumătate de preț față de ofertele din patiserii sau cofetării.

 

Adaptează meniul

Dacă în cazul reuniunilor mari este nevoie să mulțumești pe toată lumea, pentru mesele în familie e mult mai ușor să gătești exact cum îți place. Stabiliți împreună meniul, astfel încât toată lumea să fie fericită, chit că unii nu apreciază mielul sau poate aleg un regim vegetarian. În felul acesta nici nu ai prea multe preparate, care mai apoi rămân prin frigidere și uneori ajung chiar să se strice. 

 

Gătește mai puțin 

Nici cantitățile nu trebuie să fie foarte mari. Dacă îți place să gătești, poți chiar să împarți meniul clasic în etape, pe o perioadă mai lungă de timp. Pregătește o parte dintre preparatele preferate weekendul acesta și o parte următorul. În acest mod o să apreciezi mai bine fiecare fel de mâncare, o să cheltuiești mai puțin și o să mănânci preparate proaspete.

 

Personalizează cadourile

Nu știi prea bine ce să le cumperi celor dragi, dar ai vrea totuși să îi impresionezi? Alege cadouri personalizate, în funcție de ce știi că le place. În cazul în care stai acasă cu copiii, petreceți timp împreună și distrați-vă realizând decorațiuni de Paște. Găsești numeroase tutoriale online și poți improviza cu ce ai prin casă pentru a crea tot feluri de lucruri drăguțe. Iar timpul petrecut cu cei mici va fi mai important decât încă o jucărie în plus.
 

AcasăCursuriBugetProfil