scoala de bani - bcr
/Blog/Educația financiară - un cadou de viitor pentru copilul tău/

Educația financiară - un cadou de viitor pentru copilul tău

Când spunem iunie, ne gândim inevitabil la o lună întreagă dedicată copiilor și nu doar la prima zi de sărbătoare. După cum bine știm chiar noi, adulții, copilăria nu este doar despre joacă și relaxare. Ea este despre bunăstare și dezvoltare, lucruri pe care copiii le pot obține doar prin educație. 


Sunt multe lucruri pe care un copil le are de învățat. Una dintre lecțiile care alcătuiesc temelia unui adult responsabil este chiar educația financiară. Iar pentru asta, pe Școala de Bani găsești exact ce trebuie: cursuri de educație financiară dedicate celor mici, fie că au 6-10 ani sau 11-14 ani. Vei putea parcurge împreună cu copilul tău și îți vei putea aduce aminte și tu de cunoștințele financiare de bază, necesare la orice vârstă.


Alături de Itsy și Bitsy, dar și Wello, veți descoperi cum puteți deveni inteligenți financiar. Iată câteva dintre lecțiile prin care copilul tău va trece:


1. Cum folosim banii

Poate cunoști valoarea unui obiect, dar știi și cât costă el în bani? Cât de mult înseamnă 10 lei și ce poți cumpăra cu ei? Ce înseamnă scump sau ieftin? Câte moduri de a plăti în bani există? Banii ne fac să ne punem multe întrebări, mai ales atunci când suntem mici. Așa că, pentru ca totul să fie cât mai ușor de înțeles, cursul de educație financiară începe cu cea mai simplă și importantă noțiune, în jurul căreia gravitează totul: banii. Cu un mic istoric al banilor, de unde vin și cum arată ei în prezent, copilul tău va afla tot ce trebuie să știe pe subiect și pentru a deveni și mai curios pentru ceea ce urmează.


2. Diferența dintre nevoi și dorințe

Nevoile înseamnă obiecte sau produse fără de care nu putem trăi, în timp ce dorințele sunt lucruri pe care pur și simplu vrem să le avem, dar fără de care putem supraviețui în continuare. Tocmai pentru a ști cum să folosească banii, este nevoie ca micuțul tău să cunoască diferența. Știind cum să-și împartă banii între nevoi și dorințe, va ști și cum să își organizeze banii astfel încât să-și împlinească singur visurile. Ceea ce ne duce către următoarea lecție.


3. De ce e important să economisim

Poate copilul tău vrea să își achiziționeze o jucărie. Sau o carte. Sau vrea să îi facă un cadou unui prieten. Economisirea e un obicei pe care trebuie să îl insuflăm devreme viitorilor adulți, astfel încât să învețe să planifice de-a lungul timpului și să-și exerseze abilitățile financiare pentru obiectivele pe care și le propun. Acum, copilul tău strânge bani pentru o carte de colorat. În adolescență va învăța să strângă bani pentru o vacanță la mare cu prietenii. Crescând cu obiceiul economisirii, va avea timp să își perfecționeze cunoștințele și abilitățile până la vârsta adultă când, după cum știi și tu, planurile devin cu adevărat mari 😊.

 

Educația este cel mai util și frumos cadou pe care i-l poți oferi copilului tău. Un cadou pentru o viață întreagă, pe care i-l oferi în fiecare zi, nu doar în zilele de sărbătoare. Noi știm că deja faci asta, așa că vrem să îți oferim o mână ajutor. Hai pe Școala de Bani alături de copilul tău și treceți împreună prin lecțiile despre bani pentru cei mici, viitorii oameni mari de mâine!

 

Galerie

AcasăCursuriBugetProfil