scoala de bani - bcr
/Blog/7 idei de cadouri DIY pentru acest Crăciun/

7 idei de cadouri DIY pentru acest Crăciun

 

1. Mixuri pentru ciocolată caldă sau ceai

Asamblează ingrediente pentru ciocolată caldă, cum ar fi cacao, zahăr și scorțișoară sau diferite tipuri de ceai (poți opta pentru arome iernatice, ca să fie și mai cozy!) în borcane decorative. La final adaugă marshmallows, bucăți de ciocolată sau diferite condimente pentru un plus de savoare.

2. Cutii de self-care

Creează pachete de îngrijire cu săruri de baie făcute în casă, scruburi pentru corp și măști faciale. Poți folosi ingrediente naturale și delicate cu pielea, precum ulei de cocos sau de jojoba, uleiuri esențiale, miere sau cafea măcinată, care e un exfoliant excelent pentru corp. Ai grijă, totuși, la doi factori importanți:

  • încearcă să afli dacă persoana căreia plănuiești să îi faci acest cadou suferă de anumite alergii. Nu vrei să îi faci o surpriză neplăcută!
  • nu alege ingrediente agresive cu tenul, care este mai sensibil (în special în cazul măștilor și scrub-urilor faciale), pentru că acestea blochează porii. În cazul produselor pentru corp, ai mult mai multă libertate. 

3. Jurnale sau agende personalizate

Tu ai auzit de scrapbooking? Este un hobby care a devenit foarte apreciat în rândul persoanelor pasionate de artă și presupune adăugarea de fotografii, amintiri, ornamente și stickere într-o agendă, ca la final toate acestea să creeze un colaj. Dacă ai un prieten arsty, poți să decorezi coperta unui caiet simplu și să îl lași pe el să continue povestea. :D

4. Set de condimente homemade

Prepară amestecuri de condimente, cum ar fi mixuri pentru grătar sau ierburi italiene și pune-le în recipiente mici, etichetate frumos. E un cadou super util, care vine la pachet cu noi arome și inspirație pentru pasionații de gătit, și nu numai. Pe lângă aceste lucruri, aduce și o notă personală fiecărei mese.

5. Decorațiuni handmade pentru brad

Creează decorațiuni de Crăciun personalizate, cum ar fi:

  • Globuri pictate manual: poți începe cu globuri simple, albe sau transparente, și să le transformi în mici opere de artă folosind vopsele acrilice. Le poți decora cu scene de iarnă, fulgi de nea, modele abstracte sau numele celor dragi ție.
  • Ornamente din lut polimeric: folosește lut polimeric pentru a crea figurine, stele, inimi sau orice alte forme dorite. Poți adăuga detalii cu unelte speciale sau chiar cu un instrument ascuțit de acasă. După ce modelezi și coci ornamentele, le poți picta sau lăsa naturale pentru un aspect rustic.
  • Decorațiuni croșetate: croșetează mici decorațiuni cum ar fi fulgi de nea, clopoței, mini-pulovere sau chiar personaje de Crăciun. În plus, poți folosi fire colorate și diverse tehnici de croșetare pentru a le face și mai unice.

6. Carte de rețete personalizată

Adună rețetele tale preferate sau rețete de familie și creează o carte de bucate personalizată pentru cei dragi. Poți să o decorezi și să adaugi fotografii pentru un efect și mai personal. Bonus points dacă gătiți preparatele împreună, ca să vină la pachet și cu niște timp de calitate petrecut împreună. :D

7. Kit pentru cultivat plante

Ai un prieten pasionat de grădinărit? Atunci poți asambla un kit cu semințe, mici ghivece și instrucțiuni pentru plantarea și îngrijirea unei plante. Există o mulțime de aplicații mobile care îți oferă tips&tricks despre cum să ai grijă de diverse specii, așa că te poți inspira de acolo. 

 

Și nu uita, în timp ce te bucuri de spiritul sărbătorilor și de plăcerea de a oferi, este important să păstrezi un echilibru și să fii responsabil financiar – un Crăciun magic nu trebuie să însemne cheltuieli excesive. Sărbătorile sunt despre momente petrecute împreună și gânduri calde, nu despre prețul cadourilor.

 

AcasăCursuriBugetProfil