scoala de bani - bcr
/Blog/Importanța transparentizării finanțelor. Cu Cristi Lupșa de la Decât o Revistă./

Importanța transparentizării finanțelor. Cu Cristi Lupșa de la Decât o Revistă.

Nu este ușor să demarezi și să întreții și dezvolți o afacere în zona creativă, fiind un domeniu pe cât de ofertant, pe atât de plin de provocări. Un exemplu foarte bun în acest sens este publicația Decât o Revistă, o inițiativă menită să dovedească faptul că poți face jurnalism independent de calitate, chiar și cu resurse puține. Cel puțin asta și-a propus Cristi Lupșa, acum 12 ani, când a lansat primul număr al revistei. 

Scoala de Bani | Importanța transparentizării finanțelor. Cu Cristi Lupșa de la Decât o Revistă.

Așa că ne-am bucurat să îl avem ca invitat în cel mai recent episod al podcastului „La Bani Mărunți” și să îl luăm la întrebări despre greutățile, dar și reușitele revistei și nu numai. 

Ce vei afla dacă asculți:

●    În industriile creative, ai nevoie de o oarecare naivitate pentru a lansa o astfel de idee, spre deosebire de afaceri clasice și start-up-uri, unde abordarea este pragmatică.  

●    A durat aproximativ un an să transparentizăm situația financiară, sănătatea financiară sau lipsa acesteia, stabilitatea financiară. Am încercat să ne educăm colegii din acest punct de vedere. 

●    În România ne e frică să cerem ce ni se cuvine și mai multă transparență când vine vorba de deciziile financiare. Iar odată cu transparentizarea, vine și o anumită responsabilizare și corectitudine.

●    „Mic” și „mare” sunt lucruri relative când vine vorba de salarii. Ele depind de contextul fiecărei persoane, planurile de viitor și lucruri concrete precum credite, copii, probleme medicale etc.   

●    Oamenii din industriile creative și ONG-uri nu trebuie să ia de la sine ideea că salariile în aceste domenii sunt mici. Din contră, trebuie încercată o rezolvare a problemei și schimbarea situației.   

●    Unul dintre primele materiale în care am scris despre bani sincer și asumat, cu toate că a fost dificil, a fost despre cum am evitat un dezastru financiar la finalul lui 2018. A implicat o dublă vulnerabilitate, în primul rând față de mine și în al doilea rând față de echipă.  

●    Pentru mine, contează în primul rând misiunea și ceea ce facem, banii ajung abia pe locurile 3-4. Valorile sunt extrem de importante, iar când nu ești pe aceeași lungime de undă din acest punct de vedere, pragul este de netrecut.

 

Dacă vrei să afli mai multe, ascultă episodul complet: 
 

AcasăCursuriBugetProfil