scoala de bani - bcr
Despre proiect

Cu LifeLab by BCR, ajutăm elevii să
învețe cum să își atingă obiectivele,
nu doar cum să le viseze!

LifeLab este un proiect educațional pilot, ce va fi implementat, pentru început, în doar două școli din România iar prin materialele dezvoltate și cu ajutorul profesorii implicați în program, vor aduce în sălile de clasă elemente de educație financiară, în toate ciclurile de învățământ, la o serie variată de discipline școlare.

scoala-de-bani

Copiii vor fi mai pregătiți pentru viață

Prin participarea în program, elevii învață noțiuni de educație financiară cum să ia anumite decizii, exersează planificarea și munca în echipă.
Programul se desfășoară pe întreaga perioadă a anului școlar 2022-2023, în Colegiul Național „Dinicu Golescu”, Câmpulung Muscel și Școala „Generală Nr. 1” - Poiana Mărului, din mediul rural.

despre-curs

De ce este LifeLab un proiect inedit?

  • Materiale educaționale special dezvoltate alături de experți, unde noțiunile financiare sunt îmbinate cu toate disciplinele de bază predate la școală.
  • Elevii învață cum să ia decizii și să gestioneze un buget, pentru a îndeplini o dorință comună. În plus, înțeleg de ce și cum să gestioneze banii într-un mod responsabil, dezvoltând abilități precum: colaborare, comunicare și planificare.
  • Traininguri de educație financiară & metode de predare pentru profesori, susținute de experți educaționali și traineri din cadrul Școlii de Bani.
  • Metode și materiale educaționale, create special, pentru fiecare ciclu de învățare: preșcolar, primar, gimnazial, liceal.
  • O parte din materialele educaționale ce vor fi dezvoltate alături de profesori vor fi discutate și aplicate împreună cu elevii.
  • Mentorat cu experți educaționali, pe tot parcursul proiectului.

De unde pornim? Unde vrem să ajungem?

Totul începe cu un vis.

visul-profesorului

Visul profesorului, de a modela generații întregi de elevi și de a-i pregăti pentru viață.

visul-elevului

Visul elevilor, de a-și îndeplini dorințele, aspirațiile.

visul-platforma

Visul platformei Școala de Bani și BCR, de a avea o Românie inteligentă financiar.

Școli partenere

„Școala Generală Nr. 1” - Poiana Mărului

Școala Generală Nr. 1 este singura școală din localitatea Poiana Mărului, unde studiază aproximativ 400 de elevi și activează aproximativ 40 de profesori. Cu ajutorul cadrelor didactice, proiectul LifeLab va fi adaptat programei școlare claselor acestei școli, clase din ciclul primar și gimnazial, respectiv clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a.

Colegiul Național „Dinicu Golescu” – Câmpulung Muscel

Colegiul Național „Dinicu Golescu” cuprinde atât clase din ciclul gimnazial, cât și din cel liceal. Liceul datează din anul 1894, fiind recunoscut pentru deschiderea spre inovație și abordări moderne de predare. La Colegiul Național „Dinicu Golescu” sunt înscriși peste 600 elevi și 70 de profesori.

Primul an de Lifelab

1. Educație financiară

Educația financiară va fi facilitată la clasă prin:

  • Acces la o serie de resurse și materiale de educație financiară, adoptate pentru o serie de discipline, astfel încât noțiunile financiare să poată fi folosite în cadrul orelor la clasă
  • Sprijin oferit de experți în educație și specialiști financiari care să faciliteze introducerea noțiunilor financiare la fiecare materie
  • Traininguri de educație financiară și de predare pentru profesori
  • Elevii învață cum să ia decizii și să gestioneze un buget, pentru a îndeplini o dorință comună. În plus, înțeleg de ce și cum să gestioneze banii într-un mod responsabil, dezvoltând abilități precum: colaborare, comunicare și planificare.
Educație financiară
2. Abordare interdisciplinară

2. Abordare interdisciplinară

  • Includerea de noțiuni teoretice și exerciții practice de educație financiară, formulate specific pentru fiecare materie în parte și pentru fiecare ciclu de învățământ.

3. Modalitate de predare – folosind metoda de comunicare DiSC

  • Metodologia de comunicare DISC presupune înțelegerea și abordarea specifică a elevilor, în funcție de tipul de personalitate, astfel încât stilul de comunicare utilizat în predare să corespundă nevoilor, așteptărilor și motivațiilor lor.
3. Modalitate de predare – folosind metoda de comunicare DiSC
AcasăCursuriBugetProfil