scoala de bani - bcr
/Blog/Nu banii ne controlează, ci noi controlăm banii. O discuție cu Daddy Cool/

Nu banii ne controlează, ci noi controlăm banii. O discuție cu Daddy Cool

Când vine vorba de bani, este greu de stabilit cine deține controlul, noi sau ei. Ca să aflăm mai multe despre cum putem prelua puterea și lua decizii financiare bune, ne-am gândit să îl luăm la întrebări pe Robert Diaconeasa. Daddy Cool este invitatul Nicoletei Deliu în episodul 6 al celui de-al doilea sezon „La bani Mărunți”, și ne prezintă viziunea lui despre bani, din postura de jurnalist, blogger și tătic.

Scoala de Bani | Nu banii ne controlează, ci noi controlăm banii. O discuție cu Daddy Cool

 
Ce vei afla dacă asculți:

  • Am ales zona umanitară pentru că eu întotdeauna am fost atras cumva de partea asta, poate pornește din copilăria mea, când nu am avut chestii.
  • Am simțit din plin pandemia în primele luni, veniturile mele au scăzut considerabil, având în vedere că eu din asta trăiesc.
  • Eu am avut zero educație financiară până la 30 de ani, cred că ea ar trebui să pornească din sânul familiei și de la părinți către copii. N-am știut cum să-mi gestionez banii foarte mulți ani, ba mai mult, am avut această frică de bani întotdeauna pe care mi-au insuflat-o părinții mei.
  • Am trăit cu această teamă până când am cunoscut-o pe Ana, soția mea, care mi-a spus la un moment dat :„Măi, știi ceva, banii sunt făcuți să circule, banii nu sunt cei care ne controlează pe noi, noi suntem cei care controlează banii.”
  • Sunt foarte mulți oameni care în teorie au un soi de faimă și care nu fac niciun ban. De ce? Pentru că sunt suficient de comozi, din păcate pentru ei, cât să nu pună puțin osul la treabă.
  • Indiferent cât de pueril sună, eu recomand zâmbetul în fiecare zi, recomand o atitudine pozitivă și în relația cu banii pentru că o să vedeți că, odată ce sunteți siguri de faptul că voi sunteți cei care fac banii și că banii sunt făcuți să circule și că e perfect în regulă să vină și să plece și să încercăm să investim cu cap, lucrurile vor funcționa foarte bine.
  • Niciunul dintre noi, nici eu, nici Ana, nu am avut parte de niciun sprijin. Amândoi provenim din familii sărace, din familii disfuncționale unde au existat foarte multe probleme financiare și de unde am învățat că ne-am dori să ne depășim condiția.

Dacă vrei să afli mai multe, ascultă episodul complet aici. 
 

AcasăCursuriBugetProfil