scoala de bani - bcr
/Blog/3 sfaturi financiare pentru această perioadă de la Sergiu Manea - CEO BCR/

3 sfaturi financiare pentru această perioadă de la Sergiu Manea - CEO BCR

„Vă rog să vă concentrați, chiar și în aceste momente, pe crearea unei vieți financiare sustenabile, sănătoase, inteligente, menite să vă asigure îndeplinirea aspirațiilor din viitor.”, Sergiu Manea, CEO BCR


 În contextul socio-politic actual este normal să avem întrebări, în special legat de ceea ce se întâmplă cu banii noștri, dar și cu investițiile și care sunt perspectivele economice la care ne raportăm în acest an, în general. Sergiu Manea, CEO BCR ne oferă răspunsuri, dar și asigurări legate de perioada următoare, când vine vorba de bani.

 

1. Banii sunt în siguranță

„În primul rând, banii dumneavoastră sunt în siguranță. Operațiunile dumneavoastră sunt în siguranță. Vă rog să vă concentrați, chiar și în aceste momente, pe crearea unei vieți financiare sustenabile, sănătoase, inteligente, menite să vă asigure îndeplinirea aspirațiilor din viitor.

Depozitele sunt garantate, băncile sunt lichide, iar acționarii băncilor sunt grupuri puternice din Europa. De aceea, recomandarea noastră este ca populația să nu se grăbească să își lichideze depozitele, pentru că am mai trecut prin așa ceva destul de recent, la începutul pandemiei, când sectorul bancar a demonstrat că este un partener de încredere.”

 

2. Toate deciziile în perioada următoare trebuie luate cu calm

„Luați decizii la calm, este sfatul meu. La calm, nu la cald. Vă rog să știți, eu și toți colegii mei vă stăm la dispoziție atunci când aveți întrebări. Întrebați, informați-vă, noi vă vom răspunde cu toată deschiderea. Luați cele mai bune decizii pentru dumneavoastră, familiile dumneavoastră, companiile dumneavoastră, comunitățile dumneavoastră. Cele mai bune decizii sunt întotdeauna cele legate de creare de sustenabilitate pe termen mediu și lung.”

 

3. Acum, mai mult ca niciodată, e important să fim disciplinați și să respectăm anumite reguli de educație financiară

„O să vă spun ce fac eu in aceasta situație. Ce-am învățat, aplic. Amân cu 24 de ore orice obiect important ce trebuie cumpărat și în același timp, am devenit ultra-disciplinat în a folosi regula 50/30/20. Inclusiv părinții mei fac același lucru.”

Regulile și disciplina financiară sunt importante în orice moment ne aflăm din punct de vedere socio-politic sau economic, dar astfel de situații ne fac mai conștienți de importanța lor. Important este să ne menținem calmul și să luăm decizii informate din surse sigure. Pentru aceasta, în zilele care urmează vă vom răspunde la întrebări atât pe pagina de Facebook BCR, cât și aici, pe blogul Școala de bani
 

AcasăCursuriBugetProfil